Author Topic: Starting my Project  (Read 9501 times)

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #15 on: December 15, 2012, 05:37:46 PM »
if you are using the same code, you have are variable, _root.menuscreen, is 1,2,3

for the filemanager Q, sounds like you need to mask youre lists sprite. the vaule "listheight" on the SCroolll sprites for lists are to keep the list centered.

visu Q that cant be done as it is now for WMP, ibass yes. and will be implemented on next release for winamp.

last Q not possible using simple core code, and i dont see an easy route to do it,is a good idea i'll add it to ibass and winamp.


thanks for your request.


Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #16 on: December 20, 2012, 09:12:37 PM »
before i try to code my whole skin for iBass using i played a bit with Flashback and GenesisII.
and, iBass didnīt work for me in the video mode. also some things around the audio makes my system very slow and miracle.

my OS is win7 as  64bit version. i have the iBass files in the FreeIce main folder under \Plugins\iBass.
controlling if it gives newer iBass files, i found a forum where they have also 64bit files for iBass.
are those files you gave with the install only for a 32bit system ? and i must change the files or the OS ?

the commandline...### externalplayer=true,iBASS is not active in the settings.ini file.

regards

carputer1

  • Guest
Re: Starting my Project
« Reply #17 on: December 20, 2012, 09:30:51 PM »
if that line is missing from settings then ibass will not work , add that line if missing

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #18 on: January 11, 2013, 03:27:16 PM »
next question to the experts,

if i open the audio browser part and click one title....this title would be opened  and the screen AUDIO PLAYER would be automatic opend.

this is for the audio part no problem.....but for my WEBRADIO and for my VIDEOPLAYER its ugly...i dont want to see the screen of the audioplayer.
example:
my videoplayer screen is designed in once, the browserlist and a preview box. if i want to see the screen in full mode, i click on the movie (its a standard function of FI) so i dont need a second screen, i dont want it.
same is in the WEBRadio part.

is this automatic jump into the audioplayer screen a function in FI or is it in the flash source.
i searched around it and find nothing about.

a second is, is it possible to build also a "picturelist" inside the FI.exe ?


regards
 

carputer1

  • Guest
Re: Starting my Project
« Reply #19 on: January 11, 2013, 03:33:01 PM »
the function your after is in your playlist sprite,,

look in the itemclip /shape you will see the gotoandplay just remove it

a pic list , now theres alot of diferent ways to do this .. most i have found around different forums
they have added the images into the sprites them selves,, i only found a couple of examples that allow external lists to be read, and not have the images within the sprites

these can get very complicated , but doable,, i have managed to get a version working within fi, theres a post around for it somewhere on the forum here...
but im yet to manage to break the code down , as its a bit OTT in the xml use

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #20 on: January 11, 2013, 04:04:27 PM »
the function your after is in your playlist sprite,,

look in the itemclip /shape you will see the gotoandplay just remove it

a pic list , now theres alot of diferent ways to do this .. most i have found around different forums
they have added the images into the sprites them selves,, i only found a couple of examples that allow external lists to be read, and not have the images within the sprites

these can get very complicated , but doable,, i have managed to get a version working within fi, theres a post around for it somewhere on the forum here...
but im yet to manage to break the code down , as its a bit OTT in the xml use

for the jump inside the playlist i will look.

for the picturelist i tred to include the picviewer part of FreeIce 1. its 100% usable but only works with the
picturelist.
i also looked inside the net about a alternative picviewer,  all i found was not what i want.

now i will try to complete my WebRadio and my Videoplayer.

thanks for your quick answer and have a nice day.
 

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #21 on: January 29, 2013, 09:36:10 PM »
some questions:

in the settings.ini i fix the
### gps units are with mph or kph
gpsunit=MPH.......

is this only the text whats written inside the speedometer, or is it a variable for working inside the FI.exe?
for my speedometer ...0-240 i will write KMH.

what would be very helpfull is the "table of contents" of the FreeIce.exe file. so i dont know if things are inside or not. inside the documentation are not all variable written.

example:
are the variables for the "CPU speed", the variable "used RAM" are builded ?
are any variable are builded if my motherboard has a fault like the temperature or whatever ?

and iam interessted to the new FreeIce beta.
 

« Last Edit: February 17, 2013, 08:34:43 PM by GF_ler »

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #22 on: February 17, 2013, 08:44:08 PM »
a lot of bugs i found in my 800x600 application.

my new car pc will have a 7" display. so i tried to resize the 800x600 skin to 800x480....and its ugly.
now i draw and code a whole new one in 800x480 and makes it a bit different.

whats not complete are the picviewer, and the gauges. wifi and Enforcers trafficcam and fuel are not tested. therefore i need my second pc with a pci slot.
whats out of my knowing is to code the webradio and the videoplayer as single functions.
they are running at this moment, but with a fu... handling.
also phone i cant test...i have no mobile.

here are some pics how the skin looks.


 

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #23 on: February 17, 2013, 08:49:32 PM »
enforcers application
« Last Edit: February 27, 2013, 05:54:51 PM by GF_ler »

Offline emigrante

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
  • Karma: +0/-0
Re: Starting my Project
« Reply #24 on: February 18, 2013, 08:35:14 AM »
looks good.
nice work!

Offline theiceisfreeright?

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +0/-0
  • "The Ice Is Free.....Right!"
Re: Starting my Project
« Reply #25 on: February 18, 2013, 12:33:12 PM »
GF_ler,

A very, very good looking skin. Nice eye for detail. I like the analog gauges.


Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #26 on: February 18, 2013, 01:46:46 PM »
thanks guys for your requests,

i will do very best to bring the skin to an end.

Offline EL CAMINO

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 77
  • Karma: +5/-0
  • The Bug Creator !!
    • Genesis Project home.
Re: Starting my Project
« Reply #27 on: February 18, 2013, 07:41:38 PM »
wow, i agree i really nice looking skin ....
If You Want To Be Given Everything, Give Everything Up ...

Offline GF_ler

  • Premium Member
  • Jr. Member
  • ****
  • Posts: 74
  • Karma: +6/-0
  • Mitschnacker
Re: Starting my Project
« Reply #28 on: February 19, 2013, 07:09:45 AM »
wow, i agree i really nice looking skin ....

hi EC,

i try to bring the skin to an end and make a list whats not finished.
perhaps Steve, CP1 or you can give me a kick to code the rest for give it to the masses.
think on sunday i send you a link for downloading.

thanks and regards